2012. január 31., kedd

Ujabb falat

Nemezelt tarisznya  300 gr .
Az eddigi falatozásom összesen 600 gr .
Képet sajnos nem tudtam beilleszteni ide :-( Kép a blogomon.

2012. január 29., vasárnap

Cinnamon grace



Bucilla gyönyörű fonalából, négyes tűvel.
A minta a ravelryn megtalálható, én dupla szaporítás helyett négyszeressel csináltam, és nem blokkoltam, így is szép a formája.
135 gramm

2012. január 28., szombat

2012/01-Kertezős mellényem

Kb. 15 éves fonalat használtam hozzá, jó sok ráment. Nem ez az idei első elkészült darabom, de az első amiről kép is és poszt is készült, majd remélem jövök a többivel is a jövő hét folyamán. Azok már nem ekkora darabok.

Fonalfogyasztás: 750 gr


2012. január 27., péntek

Minibaba-ruha

Sajnos igazi babáknak. 80g az egész szett, az akcióról nálam írtam.

2012. január 26., csütörtök

Ajándékok?

Sziasztok, lányok! Csak én maradtam le az ajándéklista közzétételéről vagy még nem is volt? Pályázik valamelyik szorgalmas tavalyi nyertes a felajánlott teára? Mert ha igen, akkor várom az ízvilágra vonatkozó kívánságokat :)

2012. január 24., kedd

Legőrültebb rendelésemet...

...Neketek még nem is mutattam: Kisvakond autója, 82g. Csak erős idegzetűek folytassák ITT tovább:)!
617g + 82g=699g

2012. január 23., hétfő

Egy falatnyi kardigán

Csupán 150g-nyi három év régiséggel rendelkező akrill fonalra volt szükségem ehez a kis kardigánhoz (még infók nálam).
Ezzel az állás nálam 364g.

2012. január 22., vasárnap

2012/4.

Egy kis kendőt hoztam, amihez 84 g fonal fogyott el:



Részletek nálam.
Eddigi eredmény: 320 g.

2012. január 21., szombat

Bemutatkozom


Sziasztok!
Örömmel csatlakozom hozzátok én is,bár még sokatokhoz elég"Kis Pista" vagyok:) Anitának hívnak,3 kisfiam van.(4,5év-2,5év-6hó)A kötés alapjait már kislány koromban megtanította

édesanyám. Nagyobb darabokat még nem igazán kötöttem. Elég sok fonalat felhalmoztam

ahhoz képest,hogy csak néha nyúltam hozzájuk. Na,de idén...Több terve

m is van. Főleg horgolt takarókat szeretnék készíteni. Majd meglátjuk,hogy sikerül 3gyermek mellett:)
És akkor íme az első munkám(első falás,első horgolmány),tudom,hogy nem tökéletes,de szerintem kezdetnek nem is rossz.Barátnőm kislányának készült,fogalmam sincs,hogy milyen fonal lehet,5-ös tűvel készítettem:(kb.18cm magas,fejkörfogat,pedig kb.48cm)





Fonalfelhasználás:56gramm


2012. január 19., csütörtök

Kicsit belehúztam:o)

Maluka kendő 67 gr Trekking XXL (75 % gyapjú, 25 % akril) fonalból 4,5-es tűvel elkövetve.
Shalom kardigán 315 gr Stella (53 % gyapjú, 47 % akril), Lana Textől származó fonalból 6-os tűvel.

Állásom: 733 gr.

2012. január 16., hétfő

Bemutatkozás

Sziasztok!
Köszönöm a meghívást :-)
Judit vagyok (nicknevemen presh), az agglomerációban lakom egy kis faluban, jelenleg GYES-en vagyok itthon a legkisebb gyerekemmel (3 van :-)
Gyerekkorom óta kötök, az első fogásokat egy kedves napközis tanító néni mutatta meg még alsóban, aztán nagymamám és anyukám tanítottak egyre több dolgot. Akkoriban nem sok sikerélményem volt vele, türelmetlen voltam, lassú és ügyetlen.
Amikor nagyobb lettem, évekre abba is hagytam. Amikor megszülettek a gyerekek, először más kézműves dolgok foglalkoztattak, végül rájöttem, a kézimunka a nekem való. Először keresztszemes hímzés, végül visszatértem a "gyökerekhez", a kötéshez, néha a horgoláshoz. Felnőtt fejjel újra kezdtem az egészet (amiben a Barka kötősuli nagy segítségemre volt), és meglepő módon szinte egyből nagyon jól ment.
Talán a gyerekek nevelése, vagy csak benőtt a fejem lágya, de megjött a türelem és a precizitás, noha gyorsabb nem lettem, a mai napig (pedig több nagyobb munka is mögöttem van már) nagyon lassan dolgozom.
Most már elmondhatom, hogy néha én mutatok pár fogást anyukámnak, aki pedig nagy ász ebben :-))
A facebook-os kötős-horgolós csapattal nagyon ösztönzőleg hatunk egymásra (onnan kerültem ide is), úgy a projektekben, mind a fonalhalmozásban :-)))
Több kiló fonalam van, amit tavaly összehörcsögösködtem, remélem sikerül apasztanom a készleten, hogy újakat szerezhessek be :-)

2012. január 15., vasárnap

Annis

Idei első falatom egy csipetnyi csipke. 70g fingering vastagságú gyapjúfonalból, 4,5mm-es tűvel készült, Susanna IC ingyenes mintája alapján. További fotók és adatok a blogomban.

Első falatkák 2012-ben

Tavaly évvégi munkáimat egészítettem ki pár darabbal, így lettek szettjeim.
Egy kesztyűhöz kötöttem sapkát és nyakmelegítőt, na meg egy sapkához is nyakmelegítőt.
Összesen 214 g a kezdő falatom (83 Selene sapi, 47 Selene nyakmelegítő és 84 Melange Nyakmelegítő).
Részletek még nálam itt és itt.


2012. január 14., szombat

2012/2-3.

Közben elkészült egy kendő és egy telefontok is. 72 g és 14 g fonal fogyott el ezekhez.
Eddigi fogyasztás: 236 g.

Képek és némi részlet nálam.

Kalap:-)

Fonal Schachenmayr nomotto Bravo 100 Polyacryl 
Minta :saját kitaláció
Tű 3.-as, 4.-es Prym
100 gr


Fonalfalásom eddig 300gr

2012/1.

Itt az idei első falat.
Egy vastag baktus Bálintnak:



150 g fonal fogyott el hozzá.

2012. január 13., péntek

Vastagon bekezdtem

Nagyon utálhattok Kedves Versenytársak, hogy megint ilyen dagi cuccokkal jövök, de gyorsan kompenzálok: nekiláttam egy Lamináriának zoknifonalból, szóval elleszek azzal a 20 dekával jó darabig...:)
Addig azért biztosítok magamnak egy jó kis ugródeszkát 74g lett Áronnak a nemezelt papucs, és 163g Vilmosom 3 éves szülinapjára készült szobai apróságok. Így állásom 380g+74g+163g= 617g

Vagyok ám:o)

Nehogy azt gondoljátok ám, hogy elfelejtettem falatozni:o) Bökögetek ám serényen, csak a fotózás és a bejegyzés, no meg ez az új blogger, háááát... kicsit megőszültem, míg a bejegyzéseimet elkészítettem.
Idei első falatkáim, melyekről a blogomban több részlet is látható, olvasható.
A két adat: lábszárvédő 293 gr, Maluka kendő 58 gr, idei első összesített számadatom 351 gr.






2012. január 12., csütörtök

Ördög-család

Az anyuka ördög már leírás alapján készült. Jelentősen csak a feje nagyobb a gyerekénél, amit kép alapján böködtem. Viszont a kezet-lábat hibátlanul pont ugyanúgy csináltam, ahogy később a leírásban láttam. Anyuka ördöghöz 23 g fonalat fogyasztottam, meg pár marék szivacs darát...


Így az állás 118 g.

A legszebb nevű...

...kendőt kötöttem idén először. Villámgyorsan köthető, 8 nap alatt készültem el vele.
Méretét leginkább a túl nagy kifejezés határozza meg, nem is tudtam rendesen blokkolni.
Két teljes gombóc Cinegét használtam fel a meglevő készletemből hozzá (466 m; 100 g).


Minta: Vernal equinox shawl surprise
Fonal: Barka Cinege (birsalma, rezeda, boleró)
Tű: 4mm

2012. január 11., szerda

Bemutatkozás

Sziasztok!

Andi vagyok. Miskolcon élek, van egy 8 és egy 10 éves kisfiam.
12 éves koromtól tudok kötni, ennek már közel 28 éve. Tízen-huszonévesen nagyon sokat kötöttem. Főleg a több színből álló pulcsik álltak közel hozzám. Jó sokat kötögettem akkoriban, és mellette gyűjtögettem a kötős magazinok, melyeket ma is kincsként őrzök.
Majd évekig félretettem a kötőtűimet, és néhány évvel ezelőtt elkezdtem keresztszemezni. Nagyjából két éve viszont újra visszacsábultam a kötéshez, leginkább az internetnek és a kötős blogoknak köszönhetően. Ma már inkább az egyszínű, csipkemintás dolgok állnak közel hozzám. Végülis túl sok mindent az újrakezdésem óta nem kötöttem – 3 kendőt, egy sapit és gyerekpulcsit -. Egyre inkább úgy érzem, hogy a gyorsan múló hétköznapokon jól esik egy kis kötögetés, legyen az akár egy negyedóra. Nyugtatólag hat rám, amire nagy szükségem van.
Horgolással viszont elég furcsa viszonyban állok. Az alapokkal tisztában vagyok, kötött pulcsira horgoltam már virágdíszeket, csipkeszegélyt, de nagyobb darabba még nem kezdtem. Pedig nagyon tetszenek a horgolt kardigánok, pulcsik. Szeretnék jobban megtanulni horgolni is, próbálkozom mostanában kisebb-nagyobb motívumokkal, pl. nemrég kipróbáltam az african flower mintát.
Lefényképeztem a felhalmozott fonalaimat. Ezek az elmúlt másfél év beszerzései, de most elhatároztam, hogy addig nem lesz újabb vásárlás, míg el nem kötöm ezeket. Ezért is gondoltam arra, hogy csatlakoznék Hozzátok.
Folyamatban lévő kötésem a kisfiam kardigánja, egy része tavalyi kezdés, de január 1-én bontottam új gombolyagokat az ujjaihoz, így ezzel már számolok is.
Terveim között szerepel egy csipkemintás kardigán vagy tunika horgolással kombinálva, még egy csipkekendő, a többit még nem tudom. Leginkább persze a kisfiam kardigánjának befejezése.

Nanga vagyok, fonalfaló...

...kisiskolás korom óta. Akkor tanítottam meg magam kötni úgy, hogy figyeltem a család kötögető nőtagjait. Minden évben eljutottam egy pulóver megkötéséig, aztán valahogy abbamaradt a dolog, felváltotta a keresztszemes hímzés. Két éve egy blogon figyeltem fel az egyik fonalbolt nevére, és kezdtem újra érdeklődni a fonalak és a kötés iránt. Ekkor próbálkoztam meg először a csipkekötéssel is, azóta sorozatgyártom a kendőket, sálakat, stólákat; hol magamnak, hol ajándékba. Képes vagyok akár napi több órát kötni, aztán napokig a kezembe sem veszem a kötőtűt.
Nagyon szeretnék megtanulni horgolni, ez az idei célkitűzés. Első próbálkozásom egy kusza Lover's knot; és volt, aki felismerte :)
Hogy mennyi fonalam van? Nem tudom, összeadni meg nem szeretek, hát fotót hoztam róla. A félkész munkák közül a világoszöld már idei kezdés, a többi több-kevesebb (na jó, sokkal több) ideje várja, hogy elkészüljön.
És van már egy idén kezdett és befejezett munkám is, egy Vernal equinox, erről majd máskor...

2012. január 9., hétfő

Top to toe - avagy fejtől lábig

Mostanában lábra gyúrok:) Egy 80g-os nyakmelegítőn kívül két Mary Jane slippert horgoltam 100-100g-ot. Virágét nemezeltem, az enyém sima. Most a fiúmodelleken dolgozom...:)

Állásom: 100g+ (80g+100g+100g)=380g    /1-1 méter fonal maradt a gombolyagokból:)

Technikai kérés!

Főleg az újaknak, mert ezt külön elfelejtettem mondani!

Kérek mindenkit, hogy minden egyes bejegyzésben a címkék között legyetek szívesek a nickneveteket is feltüntetni! (Ennek majd az összesítésnél lesz jelentősége, könnyebb lesz úgy végig nézegetni.

A játékszabály további részei itt találhatók!

Első idei nekem is

Szombat délután el is készültem a lentebb említett roselettével, immáron kék színben. A még nyáron készült takaró maradékából készült. Egy gombóc fogyott a sötétből és fél a világosból. 5-ös tűvel horgoltam. Az előzőt négyessel és kicsi lett a hátán tündérkémnek. Ez pont jó. Meg kell zabálni benne! :)
Összesen tehát kb. 75 gramm/187 méter Red Heart Lisa fogyott. :)

2012. január 8., vasárnap

Első harapás:-)

Kész az SBS kendőm, bár nem lett túl nagy, de az utolsó centiig felhorgoltam a fonalat. Kapott 2 oldalra megkötőt így a vállam és a hátam melegíti.
 

Fonal : Lidl.-s drapp Tremori 100% műszál
Tű 4.-es Prym
200gr

Köszönöm a mintát Tündérlátta!

Első falat

 ebben az évben.
110 gr. Ebből az előző fordulóba 28 gr számít bele, (Így 2078 grammal zárom azt a fordulót) a többi
fonalfelhasználás már idei.
Azaz ez évi fogyasztásom eddig 82 gr.

2012. január 7., szombat

Bemutatkozás

Sziasztok!

Timinél láttam a felhívást fonalfalásra és mivel pont a napokban döntöttem el, hogy idén felhasználom a kissé nagyra nőtt maradék fonaljaimat, így rögtön kaptam is az alkalmon és jelentkeztem falásra. :) Nem sikerült lemérnem még a fonaljaimat, de íme egy kép. Kb. ennyi maradék/még nem használt fonalam van. Ez novemberi fotó. Azóta fogyott kicsit belőle és jött egy-két új gombolyag is. Ki is nőtte a kosárkáját. :)


Horgolni 2010 novemberében kezdtem. Addig keresztszemeztem, de egyszer csak jött a motoszka, hogy nekem horgolnom kell. Vettem egy gombolyag fonalat, egy 3,5-es tűt és a youtube és a Barka online órái segítségével 2010 karácsonyára a család összes tagja amigurumit kapott tőlem. :) Nem mondom, hogy tökéletesek voltak, de elsőre nagyon tetszettek és büszke voltam magamra. Azóta több projekttel végeztem az óriás takarótól a kisruháig. Volt pár hónap szünetem tavaly tavasszal, amikor legkisebbünket vártam. A sok rosszullét miatt nem ment a horgolás, de nyáron újra belevágtam és azóta is horgolok és horgolok. :) Nagyon szeretnék megtanulni kötni is. Anyum mindig kötött gyerekkorunkban, sok kötőtűt is kaptam tőle és megígérte, hogy ha szabin lesz megtanítja az alapokat elsőnek. Már nagyon várom. :)

Minden kézimunkát, kreatív dolgot szívesen csinálok a hímzéstől a barkácsolásig, csak ugyebár 2, 2 éven aluli gyerkőccel nincs annyi szabadideje az embernek, de nem is bánom, ők a legfontosabbak nekem. :)
Általában (sőt, szinte mindig) másoknak horgolok. Magamnak eddig egy szem táskát horgoltam, mert elszakadt a régim és beleszerettem ravelryn a mintába. Imádom, amikor látom az örömöt mások arcán, amikor kézhez vehetik a meglepi művet. Ennél nincs is nagyobb öröm számomra.

Tehát felkészültem a falásra! :) Tegnap el is kezdtem egy roselettét hercegnőmnek, aminek már csak a vége van hátra. Már csináltam egyet más színben szilveszterkor. Muszáj befejeznem még ma, mert délután vendégségbe megyünk és én már elképzeltem, hogy abban feszít tündérkénk. :) (lökött anyuci szindróma :P)

Családunk blogját pont nemrég tettem zárttá, mert korábban viszont láttam pár képünket máshol (ezt sose tudom felfogni, hogy valaki ezzel "szórakozzon"), de nagyon-nagyon szívesen küldök meghívót, aki szeretne. Minden munkámat oda szoktam feltenni.

2012. január 6., péntek

szülinapra

Lányom ovistársának készült szülinapjára  - extragyorsan, ezért csak egyszerű nagymintával, s bonyolult szélminta helyett egy bojttal a sarkán. Fogyasztás: 50 gramm kézi festésű zoknifonal.

Első falatok

Csupa horgolt jószág. Azt mondtam, nem szeretek ilyeneket csinálni, de kezdem megszeretni. :) Eddig 95 g fonal fogyott összesen. És még van igény főleg a kis (ör)dögökre.



2012. január 5., csütörtök

Rovancs és újévi rendrakás

Az új forduló elején életemben először rászántam magam a fonalkészleteim lemérésére. Jó döntés volt, rögtön megnyugodtam ugyanis, hogy nem annyira vészes a helyzet, mint gondoltam. Van 1,3 kg gyapjú és gyapjú-akril keverék "átlagos" fonal, azaz nem szőrös, nem pompomos. Van 1 kg effektfonal vagy egyéb szempontból nemnormális és 1,2 kg pamutfonal. Ezen kívül különböző megkezdett projektekhez tartozik nagyjából 1,2 kg - bár ez utóbbi csak sacc alapján. Tehát 4,5 kg-nál valamivel több fonal várja sorsának jobbra fordulását idén.

Persze ez a szerény szám annak is köszönhető, hogy túl vagyunk egy költözésen és ebből adódó rendezgetéseken. A fonalaim eddig 3 Ikeás CD-toronyra voltak felrakva szép gusztsosan. Praktikus volt, hogy mindent láttam, ugyanakkor nagyon porosodtak (főleg a pompomosokon lehetett észrevenni) és bevallom, ebben a félévben, amikor alig tudtam valamicskét horgolni, már a polcra ránézni is frusztráló volt. Így az új lakásban váltottam egy merészet, a CD/DVD-tornyot felajánlottam CD/DVD tárolására - a család órisi meglepetésére, a fonalakat pedig az Expedit polcba való kosarakban helyeztem el ömlesztve. A pakolás közben nagyon kritikusan szelektáltam és egy nagy szatyornyit kiválogattam az óvodának, ahol nagyon örültek, két csoportnak is elég lett a barkácsalapanyag. Nekem így maradt három kosárnyi - nem mind tele -, plusz az a két kis cipősdoboz és egy szalmakosár, amiben már megkezdett projektek vannak és amelyek tartalmát nem akartam ömleszteni. A porosodás gondja így megoldva, a frusztrálódásé is, és remélem, hogy azért annak ellenére, hogy nem látom mindig a fonalakat, azért el is horgolok belőle leglább egy doboznyit.

A terveim? Elsősorban egy nagy ágytakaró, amihez viszont még messze nincs meg minden fonal és ezt sajna nem is fogom tudni maradékokból készíteni, tehát itt még fognak nőni a készletek. Viszont szeretnék jónéhány pamutfonálból készült girlandot, gyerek kendőket - praktikus ajándék gyerekzsúrba, pár terítőt african flowers blokkokból vagy valami hasonlóból meg egy újabb freeform táskát, ezúttal végre magamnak. Elsőre azt hiszem, ennyi kívánságnál megállok.

Akkor hát sok sikert az évhez, kedves fonalfaló kolleginák :) 

Boldogságos évet mindenkinek!

Nevezek persze idén is! Olyannyira, hogy az első 100g-os gombolyag elfogyott!

Kenguruzsebes pulóver

Hogy lássátok, nem a levegőbe beszéltem a kérésemmel, már kész is az ominózus pulcsi, amit a szülés miatt nem sikerült karácsonyra vagy legkésőbb szilveszterre befejeznem. 530 gramm a súlya, ebből mindössze a nyakszegély, 10 g játszik idén, a többit Gabella bevette a tavalyiba :) Tegnap készült el:


A minta a novemberi Amelie alapján, a fonal Ágitól való félgyapjú dupla szála. Bővebben a blogomon

2012. január 4., szerda

Bejelentkezés, bemutatkozás

Sziasztok kedves fonalfalók!

Csatlakozom én is hozzátok mert nagyon sok felhalmozott fonalam van amit vettem , illetve ajándékba kaptam. (sőt fél kiló fekete Bravo fonalat úgy eltettem, hogy azóta sem találom:-o)
Pontosan, hogy hány kiló fonalam van arról sajnos nem tudok írni ezért elnézést kérek.
Általában horgolni szoktam, eddig a legnagyobb munkám egy Catania fonalból készült hatalmas ágytakaró 150x180cm blokkolatlanul .
A kézimunkás blogom ITT található.
 Fotóalbumom :Kötés,  
                       Horgolás
Idei első horgolásom egy SBS kendő amit hétfőn kezdtem el .

Lassan több mint 30 éve kézimunkázom, hol többet, hol kevesebbet.  Kötni és horgolni tini korom óta tudok, mintát olvasni viszont azóta is nehezen. De igyekszem nagyon.


Bemutatkozás

Sziasztok kedves Fonalfalók!

Úgy döntöttem, én is csatlakozom a felhalmozott fonalak felfalásához.
Nagyon rég óta koptatom a kötőtűket és horgolótűket, legalább 30 éve találkoztunk először. Aztán pár év múlva egy kedves kolléganőm méginkább beavatott a kötés titkaiba, és akkoriban rengeteget kötöttem, egészen addig, míg a lányom kinőtt a kézzel kötött ruhák világából. Meg kell mondjam, most 19 évesen újra szívesen hordja az ilyen kiegészítőket.
Sokáig csak kötöttem, a horgolás valamiért sokkal nehezebbnek tűnt számomra, de néha-néha egy-egy kirándulást tettem azért a horgolótűk világába is, és ilyenkor mindig megfogadtam, hogy egyszer majd...
Kötésben azt hiszem szinte mindent kipróbáltam már, és a mai napig élvezem, ahogy nő a munkadarab a kezem alatt.
Az is jellemző rám, hogy általában másoknak kötök, az elmúlt télen is elkészült 10 pár vidám, meleg zokni, jó néhány sapka és egy kis lánykaruha ajándékba.
Most jött el a horgolás ideje a számomra, nagy fába vágtam a fejszémet és belekezdtem egy hatszögekből álló ágytakaróba.
Az évek során sok-sok fonal felhalmozódott nálam is, ideje lenne megszabadulni tőle lassacskán, becslésem szerint minimum 5-6 kg van, de lehet több is.
Az ágytakarón kívül tervezek még párnákat, sálakat, kendőket és persze, ami még szembejön.
A kézimunkákon kívül szeretek minden egyéb kreatív elfoglaltságot és az olvasást.

Kellemes időtöltést mindenkinek

Üdv

Kiya

2012. január 3., kedd

Játékszabály 2012.




1. A játék időtartama 1 év. 2012. január 1. 00.00-tól, 2012. december 31. 24.00-ig.

2. A játékhoz bárki csatlakozhat, aki szeretné csökkenteni felhalmozott fonalkészleteit. A játékhoz január 1. után is lehet csatlakozni. A feltétel annyi, hogy legalább 1 bejegyzéssel jelentkezzen az év során a játék indulása előtt beszerzett fonalból készült kész munkával, illetve új jelentkező esetén ezen kívül egy bemutatkozó bejegyzést is kérünk.

- Lehetőleg az előző fordulóban résztvevők is jelezzék részvételi szándékukat, hogy tudjuk, hányan vagyunk, és a rég nem jelentkezőket kivegyük a szerzők listájából.

3. Próbáljunk az év folyamán úgy kötni, horgolni, hogy lehetőleg minél kevesebb új fonalat vásároljunk, minél többet a meglévőkből dolgozzunk.

4. A játék becsületkasszára megy, a január 1. előtt beszerzett fonalakból elkészült munkákat mérjük le, ha az elkészítéshez új beszerzésű fonalat is felhasználtunk, akkor az új fonal mennyiségét le kell vonni. A január 1. előtt elkezdett munkákból is vonjuk le a már előtte megkötött részt. (Javaslom, ha valami év végéig nem készül el, de mondjuk a lezárás utáni héten igen, akkor az év végéig megkötött rész számítson be! De csak az, ami épp folyamatban van, nem a réges rég félbehagyott UFO-k!)

5. A jelentkezőket a blogszerzők közé meghívjuk, így mindenki itt tudja bemutatni az elkészült munkáit, itt tudjuk követni, hogy is állunk.

6. Ha van rá lehetőség, a játék kezdetekor (vagy amikor csatlakozik), mindenki írjon egy bejegyzést, hogy kb. mennyi fonala van otthon, szekrényben, zsákban, padláson, és arról, hogy mit tervez elkészíteni ezekből a fonalakból.

7. Az elkészült darabokról is írjunk új bejegyzést, de nem muszáj egyenként, mondjuk havonta is írhatunk egy összesítést, hogy mi készült el, mennyit haladtunk. A bejegyzés végén (ahogy eddig is) tüntessük fel, hogy addig összesen mennyi a fonal felhasználás.

Kérek mindenkit, hogy minden egyes bejegyzésben a címkék között legyetek szívesek a nickneveteket is feltüntetni!

8. A játékszabály pontjai nincsenek kőbe vésve, írjatok nyugodtan véleményt, vagy újabb ötleteket!

9. A forduló végén eredményt hirdetünk, ajándékokat akkor lehet felajánlani. Az ajándékozás menetét év végén megbeszéljük!

10. Ha van rá igény, külön játékokat is indíthatunk, pl. a hónap munkája, a legnagyobb falat, vagy bármi, csak szóljatok!

Aki - új belépőként - szeretne csatlakozni, és még nem kapott meghívót, légyszi, küldje már el a profilomban lévő e-mail címre a saját e-mail címét!

2012. január 2., hétfő

Eredményhirdetés - 2011. december

Ebben a rövid - 4 hónapos - fordulóban 18-an mutattuk be az elkészült munkáinkat. 18-an összesen - 13 g híján - 23 kiló fonalat használtunk fel a régi készleteinkből. 9-en voltunk, akik fejenként több, mint 1 kilót faltunk, 4-en 2 kilónál is többet, 2-en 3 kiló felett, és a győztesünk pár gramm híján a 4 kilót is elérte.

És akkor nézzük a 18 résztvevő fogyasztását részletesen:

18. fricskamacska - 125 g

17. Amanda - 300 g

16. Kriszta - 410 g

15. Zsupszi - 500 g

14. Lilang - 512 g

13. Anyahajó - 540 g

12. Irénka - 701 g

11. Hegemony77 - 762 g

10. Kormica-Szilvi - 828 g

9. Katka86 - 1097 g

8. Csilla - 1212 g

7. Gabella - 1400 g

6. Amaranta - 1437 g

5. Timi - 1841 g

4. Patrícia - 2050 g

3. nöné - 2239 g

2. Paat - 3037 g

1. Macus - 3996 g

Gratulálok mindenkinek! Nem semmi teljesítmény, csak így tovább! Van még a szekrényben, ágyneműtartóban, padláson, ki tudja hol néhány kiló elfekvő fonal!

Ha véletlen nem voltam pontos, vagy van még valami, amit nem mutattatok be, akkor természetesen módosítom a listát!

Lehetne, hogy a héten mindenki minden tavaly készült holmiját felrakja, és jövő héttől jöhetnek az új forduló munkái?

Boldog 2012-es évet!

Csak ámulok és bámulok, hogy milyen sokat kötöttetek, horgoltatok!

Én az utolsó bejelentkezésem óta régi fonalból igazából csak még pár újabb pelyhet horgoltam, meg egy füzért a karácsonyfára, 43 g volt az egész. Meg egy 3-4 g-os malac, ami viszont elveszett, szóval nem tudok róla semmit mondani, mutatni. Amit még készítettem, az mind újabb fonalból volt, meg hát nem is sok, egy sapka Lackónak, egy horgolt sapka meg egy kis pulcsi Mesinek, és ennyi.



A rövid fordulóban tehát a teljes fogyasztásom 1400 g. A dobogós fonalfalókhoz képest igazán jelentéktelennek mondható! :)

Hamarosan jövök a részletes eredményhirdetéssel és az idei pontos szabályokkal, viszont addig is szeretnék minden résztvevőt kérni, hogyha van valamilyen felajánlása, legyen az kész kézimunka, fonal, bármi más ajándék, arról készítsen egy fotót, és küldje el az e-mail címemre (dbgabella kukac gmail pont com) ezen a héten, tehát január 8. vasárnap éjfélig, és egyben fel fogom rakni, ezután pedig a helyezések sorrendjében lehet közülük választani. Szerintetek így jó lesz?

2012. január 1., vasárnap

2011 mérleg

Először is nagyon Boldog Új Esztendőt kívánok minden falatozónak!

Ime nálam mik készültek év végéig (eléggé sereghajtó helyen végeztem ezekkel):

Egy Ginkgo kendőcske, 34 g (ennyi a falós belőle)



Aztán egy levélkés sapi, 84 g és hozzá egy Saroyan kendő ami 128g

És végezetül egy pár kesztyű (tesztkötés) ami 63 g-ot nyom.



Ez a 4 darab összesen: 309 g amit hozzáadok a múltkori: 903 g-hoz és így én 1212 g- al zárom 2011-et. Hú de érdekes, csupa 12-es :)

Link

BÚÉK!!! 2011.12.31-én 23:32-kor fejeztem be :)

Bizony, épp csak annyi időm maradt utána, hogy kirakjam a pezsgőspoharakat, és már itt is volt az éjfél :) Még pont belefér az idei fonalfalóba. 127 gramm az összsúlya, de ebből a narancssárga szőrös fonal (Brazília) 55 gramm idei szerzemény, így ebből a fonalfalóba csak 72 gramm számít bele. A leendő gazdája még nincs itthon, így rajta csak később tudom megmutatni.
Ezt a sapit már régebben horgoltam és 125 gramm lett. Így a végeredményem a mostani fonalfalóban 828 gramm lett.
BÚÉK Minden Fonalfalónak és családjának!!!!! :)