2011. július 20., szerda

Kardigán vagy kabát

még nem döntöttem el. De egy biztos, 1510 gramm.
És annyi, de annyi hely szabadult fel a szekrényben, hogy akár táncolni is lehet. Lehetne, ha azzal a lendülettel amivel anno ezt a kupac fonalat kioperáltam, nem tapostam volna  vissza valami mást.

 Egyszerű harisnya kötéssel készült, hetes tűvel. A cimke ennél vastagabb, kilences tűt kért, de a próbakötés nem tetszett, nekem az túl laza volt.

 Ilyen gombok lesznek rajta, ha sikerült még néhány darabot beszereznem. Akkor majd mutatok viselős képet is.



Jelelnleg 3726 grammnál járok.

5 megjegyzés:

  1. Hű, nem semmi méret! Hajrá-hajrá!

    Jó meleg lehet! Én mostanában hajlamos vagyok az előírt tűnél vastagabbal kötni, valahogy a tömör helyett a lazább kötést most jobban bírom. (De könnyen lehet, hogy nem mutat jól minden fonalnál...)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm!
    Ez a Te szürkéd testvére. Anno két zacskó fonalat vettem, a kabát és a kendő úgy megette, hogy csak egy maradt. Abból talán párnalapot fogok kötni.

    VálaszTörlés
  3. Ejha, mekkora falat! Jó meleg viselet lesz. Ha nem találsz gombot, sikíts, legutóbb még volt az egyik itteni üzletben.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jó! És milyen sok fonalat megevett. :)) Gratulálok.

    VálaszTörlés
  5. Irénka köszönöm a felajánlásod, ha úgy alakul élek is vele. Ezeket a gombokat az öko-szatyorjaimhoz használom, de... ennél a vastag fonalnál nem tetszett a hagyományos több szemet leláncol gomblyuk, ezért itt egy ráhajtás és kettőt összeköt adja a likat. És ebbe a kicsiny likba csak ilyen hosszú gomb való.
    Macus köszönöm. Legalább ezt sem kell tovább kerülgetni, csak a kabátot, hiszen nem lehet a fogasra felakasztani. Igaz a mondás, fonal nem vész el, csak átalakul.

    VálaszTörlés