2012. január 7., szombat

Bemutatkozás

Sziasztok!

Timinél láttam a felhívást fonalfalásra és mivel pont a napokban döntöttem el, hogy idén felhasználom a kissé nagyra nőtt maradék fonaljaimat, így rögtön kaptam is az alkalmon és jelentkeztem falásra. :) Nem sikerült lemérnem még a fonaljaimat, de íme egy kép. Kb. ennyi maradék/még nem használt fonalam van. Ez novemberi fotó. Azóta fogyott kicsit belőle és jött egy-két új gombolyag is. Ki is nőtte a kosárkáját. :)


Horgolni 2010 novemberében kezdtem. Addig keresztszemeztem, de egyszer csak jött a motoszka, hogy nekem horgolnom kell. Vettem egy gombolyag fonalat, egy 3,5-es tűt és a youtube és a Barka online órái segítségével 2010 karácsonyára a család összes tagja amigurumit kapott tőlem. :) Nem mondom, hogy tökéletesek voltak, de elsőre nagyon tetszettek és büszke voltam magamra. Azóta több projekttel végeztem az óriás takarótól a kisruháig. Volt pár hónap szünetem tavaly tavasszal, amikor legkisebbünket vártam. A sok rosszullét miatt nem ment a horgolás, de nyáron újra belevágtam és azóta is horgolok és horgolok. :) Nagyon szeretnék megtanulni kötni is. Anyum mindig kötött gyerekkorunkban, sok kötőtűt is kaptam tőle és megígérte, hogy ha szabin lesz megtanítja az alapokat elsőnek. Már nagyon várom. :)

Minden kézimunkát, kreatív dolgot szívesen csinálok a hímzéstől a barkácsolásig, csak ugyebár 2, 2 éven aluli gyerkőccel nincs annyi szabadideje az embernek, de nem is bánom, ők a legfontosabbak nekem. :)
Általában (sőt, szinte mindig) másoknak horgolok. Magamnak eddig egy szem táskát horgoltam, mert elszakadt a régim és beleszerettem ravelryn a mintába. Imádom, amikor látom az örömöt mások arcán, amikor kézhez vehetik a meglepi művet. Ennél nincs is nagyobb öröm számomra.

Tehát felkészültem a falásra! :) Tegnap el is kezdtem egy roselettét hercegnőmnek, aminek már csak a vége van hátra. Már csináltam egyet más színben szilveszterkor. Muszáj befejeznem még ma, mert délután vendégségbe megyünk és én már elképzeltem, hogy abban feszít tündérkénk. :) (lökött anyuci szindróma :P)

Családunk blogját pont nemrég tettem zárttá, mert korábban viszont láttam pár képünket máshol (ezt sose tudom felfogni, hogy valaki ezzel "szórakozzon"), de nagyon-nagyon szívesen küldök meghívót, aki szeretne. Minden munkámat oda szoktam feltenni.

3 megjegyzés:

  1. Üdvözlet a csapatban, Detti! Igaz, hogy nagyon-nagyon sok blogot követek, de szeretném a Te munkáidat is figyelemmel kísérni. Jöhet a meghívó:o) nagyne67 kukac gmail pont com. Köszönöm előre is!
    A falatozáshoz pedig sok sikert kívánok!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm a köszöntést! :) Küldtem meghívót.

    VálaszTörlés
  3. Szia Detti! Üdv a falók között. Én inkább kötős vagyok, de most ismerkedem a horgolással is, nyáron kezdtem el (és hagytam félbe azóta is) egy pónit : http://pulcsi-szilvi.blogspot.com/search/label/horgolt%20p%C3%B3ni

    Szóval érdekelnek a munkáid, úgyhogy én is szeretnék meghívót (ígérem nem élek vissza a fényképeiddel :) ) email : kormica pont szilvi kukac gmail pont com

    VálaszTörlés