2012. január 11., szerda

Bemutatkozás

Sziasztok!

Andi vagyok. Miskolcon élek, van egy 8 és egy 10 éves kisfiam.
12 éves koromtól tudok kötni, ennek már közel 28 éve. Tízen-huszonévesen nagyon sokat kötöttem. Főleg a több színből álló pulcsik álltak közel hozzám. Jó sokat kötögettem akkoriban, és mellette gyűjtögettem a kötős magazinok, melyeket ma is kincsként őrzök.
Majd évekig félretettem a kötőtűimet, és néhány évvel ezelőtt elkezdtem keresztszemezni. Nagyjából két éve viszont újra visszacsábultam a kötéshez, leginkább az internetnek és a kötős blogoknak köszönhetően. Ma már inkább az egyszínű, csipkemintás dolgok állnak közel hozzám. Végülis túl sok mindent az újrakezdésem óta nem kötöttem – 3 kendőt, egy sapit és gyerekpulcsit -. Egyre inkább úgy érzem, hogy a gyorsan múló hétköznapokon jól esik egy kis kötögetés, legyen az akár egy negyedóra. Nyugtatólag hat rám, amire nagy szükségem van.
Horgolással viszont elég furcsa viszonyban állok. Az alapokkal tisztában vagyok, kötött pulcsira horgoltam már virágdíszeket, csipkeszegélyt, de nagyobb darabba még nem kezdtem. Pedig nagyon tetszenek a horgolt kardigánok, pulcsik. Szeretnék jobban megtanulni horgolni is, próbálkozom mostanában kisebb-nagyobb motívumokkal, pl. nemrég kipróbáltam az african flower mintát.
Lefényképeztem a felhalmozott fonalaimat. Ezek az elmúlt másfél év beszerzései, de most elhatároztam, hogy addig nem lesz újabb vásárlás, míg el nem kötöm ezeket. Ezért is gondoltam arra, hogy csatlakoznék Hozzátok.
Folyamatban lévő kötésem a kisfiam kardigánja, egy része tavalyi kezdés, de január 1-én bontottam új gombolyagokat az ujjaihoz, így ezzel már számolok is.
Terveim között szerepel egy csipkemintás kardigán vagy tunika horgolással kombinálva, még egy csipkekendő, a többit még nem tudom. Leginkább persze a kisfiam kardigánjának befejezése.

5 megjegyzés:

  1. ez az addig nem lesz újabb vásárlás ismerős. Meg az ígéret megszegése is :)

    VálaszTörlés
  2. Szia Andi!
    Nem is olyan sok fonalad van.:-)
    Az új fonal vásárlása meg csak addig nem, míg szembe nem jön veled álmaid fonala..... tapasztalat!

    VálaszTörlés
  3. Tényleg nem is olyan sok ez a fonal!

    Ilyen ígéreteim nekem is voltak, és igazából a fonalfaló kezdete óta egész jól tartom is magam ahhoz, hogy nem veszek új fonalat. 2009. augusztus 20. óta csak fél kiló Barkaságot vettem azért, mert MUSZÁJ volt kipróbálni, ezen kívül amit vettem, csak azért kellett, mert valakinek kötöttem, és fix szín elképzelése volt, nekem meg nem volt pont olyanom. Szóval egész jól bírom!

    De holnap elmegyek a Lidl-be, és jól megnézem, érdemes-e azokból a fonalakból venni...

    VálaszTörlés
  4. Gabi! Az Aldiba menj:-) Jobban jársz! (Jó vékony 100% pamutfonal van relatíve nem drágán.
    Ma MUSZÁJ volt állatkának való fonalat vennem, mert ha ígérek valami illik betartani!

    VálaszTörlés
  5. Én nem akarok pamutot. Láttam az aldis akciót is, de ott most csak pamutok vannak. Azért köszi! :)

    VálaszTörlés