2014. január 7., kedd

Falásra fel! :)

A tavalyi év kissé máshogy sikerült, mint az várható volt. Még most is kissé hanyagolom a kézimunkázást, de gondolom, egy lassan 5 hónapos fiatalember mellett ez nem olyan meglepő.

Viszont tervezem, hogy idén azért a tavalyinál jóval többet fogok kötni, főleg, hogy megörököltem egy ismeretlen hölgy hosszú évek alatt felhalmozott fonalkészletét, hála a kedves férjének, aki nem hagyta kárba veszni a sok szépséget.

Egy dolgot viszont most sem tudok vállalni, mégpedig az összesítést. De nem szeretném, ha elveszne ez a blog, ez a kezdeményezés, szóval nagyon örülnék, ha valaki átvállalná!

Sajnos nekem a fonalfogyasztásom kb. 1 kiló lehetett  maximum, úgyhogy kb. az utolsó helyre pályázhatok, de még fel se nagyon raktam az elkészült munkákat.

A tavalyi kész művek feltöltésére viszont sok időt már szerintem nem kellene adni, hogy összeállhasson a végeredmény. Mondjuk 15-éig? Mit szóltok?

És ajándékozás legyen?

12 megjegyzés:

  1. Szerintem megfelelő a 15-i határidő. Az összesítést nem tudom elvállalni, hasonló elfoglaltságok miatt :)) Az idei falásba viszont ismét beneveznék.
    A tavalyi alkotások nagyon szépek voltak, biztos vagyok benne, hogy idén is rengeteg gyönyörű kötött és horgolt csodákat láthatok tőletek!

    Egy kérdésem lenne: lehetne változtatni azon a "szabályon", hogy nem csak az előző évi fonalszerzeményből lehessen alkotni?

    VálaszTörlés
  2. Drága Gabella! Én vagyok az utolsó, mert teljesen mással foglalkoztam, viszont az idén én is szeretnék megint rendesen kötni-horgolni. :) Csatlakoznék az előttem szólóhoz, habár nekem megint több éves a fonaltartalékom, de néha találok olyan színben, amit nem lehet ott hagyni :)

    VálaszTörlés
  3. Én emlékszem, hogy annak idején éppen azért kezdtük ezt a kis fonalfaló "mozgalmat", hogy az elfekvőben levő fonalainkat elhasználjuk - legalább részben. Azt esetleg el tudom képzelni, hogy valamilyen módon belevegyük sz esetleges újabb beszerzéseket. Pl. lehetne klasszikus fonalfaló "kategória" a régebbi fonalaknak, lehetne az újaknak, lehetne összesített kategória, amibe mindkettő számítana. persze ez talán már túl bonyolult, de valamit kifundálhatunk szerintem.

    VálaszTörlés
  4. Külön számolva meg lehetne oldani,pl. régi fonal falás, új fonal falás.
    De ez a blog tényleg azért jött létre, hogy arra ösztönözzön, hogy a felhalmozódott régi fonalat fogyasszuk nagyobb mennyiségben. A face-n van több olyan csoport is, amelyek nem választják külön a fonalfalást :)

    VálaszTörlés
  5. Mi nem akarunk facebook csoportot?

    Szerintem is külön kezeljük, hogy a lényeg megmaradjon!

    VálaszTörlés
  6. Értem, és tényleg így "hatékony" a falás, hogy a régi készletet faljuk... Csak néha kap az ember ajándékba olyan fonalat, amit muszáj megkóstolni... De akkor az egyszerűség kedvéért részemről maradjon az eddigi falás-szabály. :)

    VálaszTörlés
  7. A falatozás minden fonalra ér, amit a forduló kezdete előttig (ált. dec 31-ig) bespájzoltunk, nemcsak az előző egy évi beszerzésre, ugye?
    Az összesítést nem tudom vállalni, még a sajátoméval is most készül.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. persze, minden, a forduló megkezdése előtt beszerzett fonal számít.

      Törlés
  8. Sziasztok!
    Lehetne facebook csoport, de akkor kihalna ez a blog :( Kár lenne érte, nem? És igen, a fonalfalásnak pont az a lényege, hogy a meglévőt faljuk, nyilván belekóstol az ember az ajándékba, meg köt az újból is, azt nem teszi fel ide, és ennyi :)

    Lehet, hogy nekiesek az összefoglalásnak, ha más nem vállalja, de nem lesz gyors :) Ajándékozás is lehetne (bár én eddig nem jártam jól :D) illetve lehetne olyan felajánlós poszt is, hogy ki mit ajánl fel ajándékozásra, és a falás sorrendjében választhatnánk, mint tavaly. Mit szóltok?

    VálaszTörlés
  9. Nagyon régen jelentkeztem már. Mert nem volt mondani, azaz mutatni valóm. Tavaly is nagyon keveset faltam, és be sem merem vallani, hogy hányszor annyi fonalat vettem. Sokkal több új fonalból kötöttem, mint régiből. És rengeteget bontottam. Én nem átkötöttem magam idénre, hanem átbontottam. Mert már nem tetszik, vagy mégsem lesz elég a fonal, vagy ami a legszomorúbb, hogy a célszemély már rég kinőtte. Ennyit a tempómról és kitartásomról. De ahogy Macus írta, ami tavaly új fonal volt, az idén már beleszámít. Idén kezdtem el egy baktust, két pulcsit Alise batik burkumból, és egy csipkés sálat Alise moher goldból. (mert látnom kellett a színeket)
    Az biztos, hogy ha átmegy a csoport a facé-ra én nem megyek veletek. Persze fenn vagyok én is, sőt néhány csoportnak a tagja is vagyok, de mint néma Levente. Nem szoktam semmihez sem hozzászólni, sem tetszikelni, sem veszekedni, egészen egyszerűen csak olvasok. Leskelődöm, ha úgy tetszik, tapasztalatokat, tippeket, ötleteket, boltokat lehetőségeket szedek össze, mert sokkal gyorsabb, mint a blogoknál. De nem érzem jól magam abban a közegben, a blogvilág sokkal jobban tetszik.
    Ha az ajándékozás mellett döntötök, mert olyan jól esik az ember lányának, én ismét kimaradnék belőle.

    VálaszTörlés
  10. Egyetértek Timivel a fb csoport kapcsán. Ez a blog olyan jól bevált, én szívesebben maradnék itt.

    VálaszTörlés
  11. Én is inkább maradnék itt.
    Szerintem a tavalyi ajándékozós módszer bevált, én azt javaslom.

    VálaszTörlés