2010. január 13., szerda

A játék "szabályai"

A játék eredeti felhívása ITT olvasható!

Bár az ötlet anyahajótól van, veszem a bátorságot, hogy összefoglaljam a szabályokat!

A játék 2009. augusztus 5-én indult, és 2010. augusztus 4-én zárul. Hogy kiderüljön, egy év alatt mennyi fonalat faltunk fel!

Az eredeti felhívásból egy kis részlet:
A játék lényege az lenne, hogy adnánk magunknak egy évet, hogy a készleteinket feléljük - mindenki a sajátját, persze. Aki kedvet érez a csatlakozáshoz, az megpróbál egy új munka kezdetekor az otthon lévő fonalakra koncentrálni, azokból kötni, horgolni. Rovancsolunk az év kezdetekor (mondjuk gurigákat számolva), és aztán mondjuk egy év múlva, és aki a legszorgalmasabban horgolta, kötötte az otthoni készletet, az kap egy meglepetést tőlem. Ez még elég körvonalazatlan, elismerem, lehet tovább fejleszteni a szabályokat. Igazából az lenne nekem a fontos, hogy ne egyedül küzdjek egy ilyen feladattal. Ahogy fogyni is könnyebb csapatban - állítólag -, úgy a fonalkészletet karcsúsítani is. Mit szóltok, van kedve valakinek csatlakozni? Én mindenképp elkezdem, a hétvégén számolok gombolyagokat, és előre félek az eredménytől...


Anyahajó! A meglepi azóta is áll? ;-)

A leltárfelvétel ha kimaradt, az se baj! A lényeg, hogy azok a munkák számítanak, amik a játék indulása előtt beszerzett fonalakból készültek!

Félkész daraboknál az azóta hozzákötött (horgolt, hímzett...) fonal mennyiség számít!

Külön kategóriában szerepelnek azok, akik nem kötnek, horgolnak, de annál inkább hímeznek, keresztszemeznek! Mert ugye egy óriási kép kivarrásához sem kell (súlyban) olyan sok fonal, bezzeg egy pulcsi simán fél kiló!

Dkg-ban mérjük a fogyasztásunkat, de számoljuk az elkészült darabok számát is!

Még egy kis idézet "anyánktól":
És persze később is lehet csatlakozni a játékhoz. Minden becsületkasszára megy, azaz mindenki maga számol s mér, a dekákat pedig abban a bejegyzésben tünteti fel, amiben a holmi képét is megmutatja. Ha félbehagyott darab befejezéséről van szó, akkor annak a számát is a bejegyzésbe kell írni.
A szabályok rettentő szigorúak, és a csalókat kalodába zárjuk és kitesszük Aprajafalva főterére szégyenpadra :D
Munkára fel!


Szóval hajrá, így tovább!

(Esetleg írhatna mindenki egy bejegyzést a jelenlegi állásáról!)

2 megjegyzés: