2010. május 10., hétfő

Helyzet jelentés



Felmértem a helyzetet fonal ügyben, mert már kezdett kiakasztani a rumli a szekrényben. Arra jutottam, hogy van két szatyornyi (kb. másfél kiló) olyan fonal, amit az életben nem fogok elhasználni, mert vagy szúrós, vagy szöszös, vagy ronda a színe, vagy csak dohos szegény, szóval azt még majd megnézi anyu, ha neki se kell, akkor sajnos kuka.

Egyébként büszke vagyok magamra, mert augusztus 5. óta tényleg csak akkor vettem fonalat, ha egy megrendeléshez feltétlen muszáj volt. Meg már akkor meg volt rendelve a fél kiló gyapjú, de az később érkezett. Szóval tényleg csak a készleteket éltem fel. De ha ilyen tempóban haladok, mint idáig, még 2 évre elég fonalam van!

Nézzük csak!


259 g az elkezdett két székhuzat meg a hozzá való maradékok. Ebben benne van az is, ami már ezekből megmaradt, és valami játékbabának való takarót talán kiad...

1183 g vékony (nagyrészt akril) fonal, lehet, hogy ezekből se lesz semmi...

1890 g Lisa, Sportimo, és névtelen, de minőségben, vastagságban ezekhez passzoló akril cucc.

280 g Coral nevű, cakkos kinézetű fonal, Mesinek kifut egy kis pulcsit!

1200 g nagyon vastag, kardigánnak való kis gyapjútartalmú fonal.

1759 g mindenféle színű pamut fonal, van benne Catania, Aldis fonal, van teszveszes címke nélküli szerzemény, de egy vastagság mind. (Lásd: legelső kép!)

Ez összesen 6571 g fonal! Ebből kéne idén (vagyis 3 hónap alatt) 3 kilót elhasználni...

7 megjegyzés:

  1. Ki ne dobd!!! Lehet, hogy neked nem tetszik, de talán másnak megtetszik. Ha feltennéd a szükségtelenekről a képeket, akkor biztos lenne, akinek megtetszik egyik, vagy másik. És a magam részéről a postköltséget is állnám, ha a kuka helyett nálam landolnának a kiszemelt gombolyagok.

    VálaszTörlés
  2. Hú, Gabi! Tényleg van miből gazdálkodnod! Lehet, hogy én is feltérképezem, pontosan mennyi a régi fonal. Olyan másfél kiló lehet, inkább kevesebb. de nálam is van olyan, ami nagyon maradék, néhány dekányi kis gombócka. Persze valamire az is jó lehet még...
    hajrá, fogyasztgassad csak a fonalakat!

    VálaszTörlés
  3. Oké, akkor elviszem anyunak, válogat, aztán a maradékot még lefényképezem!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon akaraterős voltál, ha tényleg nem vettél fonalat azóta. Pláne azokat a szuper jókat, amiket most árulsz is :)

    VálaszTörlés
  5. Fú, azok is a zacskóban pihennek, pedig csábítóak ám! :-)

    VálaszTörlés
  6. Ki ne dobd!
    Ami neked nem tetszik, és számodra nem használható, az még szőnyegnek felszőhető, vagy kádkilépőnek, esetleg gyerekjáték készíthető belőle stb. Nekem is van olyan fonalam, ami megy a "ezt majd felszövöm" zacskóba:)

    VálaszTörlés
  7. Hűű, nekem is kellene listát csinálni, vagy 10-12 kiló fonalam biztos van.. Majd.. egyszer:)és még kaptam 3 kilónyit kb:) de az már új beszerzésnek számít, külön tárolom

    VálaszTörlés