2011. október 19., szerda

kudarccal kezdem :( segítség kérése

Szervusztok! 
Végre elkezdtem kötni. Gondoltam ez a kis kutyika pont jó lesz felfrissíteni a tudásom. 
Viszont máris elakadtam, húztam nyúztam, bontottam újra kötöttem, újra bontottam, számoltam variáltam és a nagy semmi lett a vége, úgyhogy most eltettem amíg lecsillapodok. 
Bemásolom a mintát ha nem bánjátok. 
A problémám a fejjel van. A 20-dik sorig ment minden rendben. megvan a 24 szem. 
Aztán azt írja 5 szemet lekötünk (először félreértettem és azt hittem lezárjuk, úgy is tettem- koppantam, bontottam :))- aztán azt mondja 16!! szemet megduplázok. De nekem csak 14 szemem van erre. Mert hát 5+5 = 10 és csak 14 szem marad mivel 24 szemem van összesen. 3* kezdtem újra mire felfogtam hogy nem bennem van a hiba kivételesen. Vagy mégis? Mit gondoltok? 
Gondoltam sebaj megcsinálom és tovább megyek, hátha. 10+ 28 szem 38 szemem lett elvileg. 34-dik sorig így haladtam. Aztán újra elakadtam. 2 szemenként összekötöttem, 19 szemem lett a sorban. Aztán a vége a 41-dik sorban 5*2 szemet simán összekötünk. Jól értem, hogy kettesével kötöm össze a szemeket 5*, vagyis 10 szemet? aztán 6 szemet kötök össze? Szóval itt a vége nekem nagyon zavaros. Segítenétek?
Ez a leírás: 
Fej:
4 szemmel kezdjük, és sima kötéssel dolgozunk. A 3. és 5. sorban a szemeket megduplázzuk = 16 szem. 7. sor: minden második szemet megduplázunk = 24 szem; 21. sor: 5 szemet lekötünk , a következő 16 szemnél minden szemet megduplázunk, 5 szemet lekötünk = 42 szem; 35. sor: 2-2 szemet simán összekötünk = 21 szem 41. sor: 5x2 szemet simán összekötünk, 1 sima szem = 6 szem. A szálat áthúzzuk a tűn lévő 6 szemen, és a munkát félretesszük.

Ez lenne belőle.:

A leírás és a kép az 1994.novemberi Burda magazinból van. 

3 megjegyzés:

  1. Sajnos gőzöm sincs. Én is végigszámoltam Veled együtt, én is erre a végeredményre jutottam. Bár a matek soha nem volt az erősségem, de gyanítom, itt nem az a bibi. Szerintem a leírás hibás. Nem ez lenne az első a kötéstörténelemben:o) Hátha jön nálam okosabb. Végül is amire eddig jutottál és hasonlít, miért is ne maradhatna úgy?

    VálaszTörlés
  2. Sajnos a Burda kötésmintáinál én is tapasztaltam, hogy rossz, vagy érthetetlen a leírás. Ha hasonlít, szerintem is hagyd úgy.

    VálaszTörlés
  3. Van egy másik leírás, hátha ez jobb ;-)
    http://kreativ-kezimunka.com/gyerekeknek/allatok-figurak/218-ot-kotott-kutyus-feher-kutya.html

    VálaszTörlés