2011. október 5., szerda

Lányok, ezen ki tud eligazodni????

Gondban vagyok ezzel a mintával:

Az első két sor oké. De a harmadiknál mégis hogy kell csinálni?? Sajna a kép annyira kicsi, hogy nem tudom felnagyítani annyira, hogy ki lehessen nézni.. Ha valaki tudja, hogy lehet ezt megcsinálni, kérem írjon segítséget! Előre is köszönöm!

7 megjegyzés:

  1. Szerintem:
    1 sima, aztán a zárójelben lévőt, azaz a "2 simát összeköt" ismétled 3x, aztán "ráhajtás, sima" 6x, aztán megint 2 sima összeköt 3x, majd a sort zárod 1 sima szemmel.
    Az ilyen kapcsos zárójeleknél az a szokás, hogy ami bennük van, annyiszor ismételjük, ahányszor már a zárójelen kívül leírják. De hogy a ráhajtást miért "fe" rövidítéssel jelöli, nem tom:o)

    VálaszTörlés
  2. Ha minden igaz, akkor így kell:

    3. sor: 1 sima *(2 szemet simán összekötni)háromszor, (ráhajtás, sima) hatszor, (2 szemet simán összekötni) háromszor; ism *-tól végig, 1 sima

    Remélem tudtam segíteni.

    A 200 hullámos mintakönyvet hívtam segítségül, mert az fe jelzés értelmezhetetlen volt nekem. A könyvben a minta neve: 179. Régi pala és a 110. oldalon van.

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm!!!! Hamarosan most már azt is bemutatom, mihez kellett! A 200 hullámos minta eszembe sem jutott, pedig megvan... Még egyszer örök hála!!!!!

    VálaszTörlés
  4. Én is kötöttem már ilyet! http://kototu.hu/segithetek/koetoett-modellek-leirassal/58-csipkesal

    VálaszTörlés
  5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  6. Újra kell írnom, mert teljesen szétáll az eszem... Gabella, köszi!! Nagyon kellene haladnom, mert a sapisálat, amit kötök ma adtam volna fel, viszont mivel holnap szülinapi bulija lesz az öt évesemnek, most is épp pogácsasütés közben vagyok.. Remélem, hamarosan tudok megint csak erre koncentrálni :-)

    VálaszTörlés