2012. február 7., kedd

A nagy falat

Még tavaly elkezdtem ezt a hatalmas falatot, de valahogy elvette a kedvem, hogy az augusztus végén lezárult fordulóban a félkész darabok nem számítottak. Pedig addigra belekötöttem ebbe a takaróba 636 g pamut fonalat. Oké, a harmadik helyemen nem változtatott volna, szóval nem duzzogtam sokat. Viszont csak januárban vettem elő újra.

A lényeg, hogy még a kórházba vonulás előtt elkészült. A végén már eléggé kínlódtam, jó nehéz volt körben kötni. 4-es Nova Metal tűvel készült, és össze volt hozzá toldva egy 120-as meg egy 150-es damil. Ezen se túl kényelmesen fért el, de hosszabb damillal már nem boldogultam.

Mire a végére értem, a sorok igencsak hosszúak voltak. A szegély mintánál már nem szaporodott tovább, addigra azonban egy sor 1048 szemből állt, mivel mintát is kötni kellett, egy sorral durván fél óra alatt tudtam végezni. 1 sorban összesen 19 méter fonal fogyott, vagyis egy 5 dekás gombóc nem egészen hat sorra volt elég.

A kész takaró összesen 1112 g-ot nyom, blokkolás nélkül 160x160 cm. Visszaszámolva kb. 70 órát vett igénybe az elkészítése, de az összes elfekvő pamut fonalat felhasználtam hozzá!Ebben a fordulóban tehát a fogyasztásom 476 g-mal nőtt!

Viszont még egy 81 g-os darabot meg kell említenem, ami még szintén januárban készült, egy csavart és rizsmintás sapi.


Így jelenleg 675 g-nál járok.

11 megjegyzés:

 1. Nem kis munka egyben megkötni egy ilyen nagy takarót. A pamut egyedül is nehéz eset, nem így bandában. Nagyon szép, színes lett, gratulálok az erőnlétedhez és a kitartásodhoz.

  VálaszTörlés
 2. O, ha en ezer szemmel vegeznek egy fel ora altt:)

  VálaszTörlés
 3. Nagyon klassz ez a takaró! Van valahol leírás hozzá?

  VálaszTörlés
 4. Köszi! Csak a saját fejem után mentem! :)

  VálaszTörlés
 5. Nagyon ügyes vagy! Körbe kötötted, vagy 4 háromszögből van ?

  VálaszTörlés
 6. Ez hatalmas munka, és nagyon szép lett! Gratulálok!

  VálaszTörlés
 7. Egy stólámon körben volt 1200 szemnyi fodor. Csak 6-7 sort kötöttem, de életemben utoljára ennyivel!:) Le a kalappal! Ekkorát most már csak horgolni mernék:)

  VálaszTörlés
 8. Kormica! "Természetesen" körben, mert varrni (összeállítani) nagyon utálok! :)

  Köszi mindenkinek, büszke is vagyok rá! :)

  VálaszTörlés
 9. Én megszavaznám, hogy számítson az egész a játékba :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez kedves tőled! De egyáltalán nem fontos miattam szabályokat változtatni! :)

   Törlés