2012. február 12., vasárnap

2012/5-6.

Mostanában sokkal kevesebbet foglalkozom a kötős-horgolós hobbimmal, mint szeretnék, de most másnak van itt az ideje, be kell látnom. Azért készülget néhány darab. A géphez jutásom is korlátozottá vált, így a most felkerülő darabok is olyanok, amelyek már 1-2 hete elkészültek.
A baktus és a a kis takaró is pamutból készült, már régóta várta a sorsát mindkét csomag fonal, amiket ajándékba kaptam már jó ideje. Most elérte őket a végzetük, feldolgoztam őket.



A baktus klasszikus alapdarab, 4-és feles tűvel kötöttem. 118 g fonalat igényelt.



A takaró szintén klasszikus: nagyimintás. A közepébe babás színekből készült fonal került, a szegélyén a kékes fonal jelzi, hogy kisfiúé lesz. Ehhez 422 g fonalat használtam el.

Az eddigi fonalazgatásom eredményeként 860 g-mal csökkent a fonalkészletem.

Azt hiszem, az idei évben másoké lesz a dicsőség a "versenyben". Nekem most az lesz a legnagyobb öröm, ha fogyogat a készlet. Mostanában a nagy kupac kisebb lett, mert átadtam a fonalakból a barátnőimnek. Van úgy, hogy hirtelen kell valamihez fonal, nálam meg volt választék bőven.

Jut eszembe: a felajánlás. 4 gombóc (10 deka Kid Mohair fonalat ajánlok fel, a szín számát tudom megadni: 463. Nem emlékszem, mi volt a neve Áginál... Valahogy így néz ki:


Talán drapp, halvány, finom szín szerintem.

2 megjegyzés:

  1. Szépeket kötöttél, horgoltál, és szerintem egész jól állsz a fogyasztásban is!

    Köszi a felajánlást, beraktam a képet a többi közé. Még Patríciától meg Timitől várok képet, és páran még nem válaszoltak, úgyhogy még a választás mindig várat magára egy kicsit.

    VálaszTörlés